Izvor: Novimagazin.rs


 

Ovih 10 fotografija prikazuju neobične fenomene, ljude ili prizore koji ne bi trebalo da se nalaze na njima, a njihovu autentičnost potvrđuje i nauka…


Žena
 

Na fotografijama nastalim u vreme atentata na američkog predsednika Džona Kenedija 1963. godine na snimcima i fotografijama prikazana je žena koja sama fotogfrafiše, dok ljudi oko nje beže u zaklon. FBI je tražio tu ženu, ali njen identitet i te fotografije koje je snimila nisu nikad pronađeni. 

Svetla 

Tokom godina, na fotografijama snimljenim u norveškoj dolini Hesdalen, pojavljuju se neobična i jarka svetla. Sprovedene su brojne studije kako bi se objasnio taj fenomen, ali naučnici i dalje traže objašnjenje za njihovu pojavu. 

Morsko čudovište 

Par turista 1964. godine uočio je neobičnu pojavu koja je plivala prema njima u zalivu. Imala je oblik ogromnog punoglavca, dužine oko 25 metara. Nakon što su snimili nekoliko fotografija, par kaže kako je stvorenje otvorilo svoja usta i potom polako otplivalo od njih. 

Astronaut 

Muškarac koji je 1964. godine u Velikoj Britaniji fotografisao svoju kćer, nakon što je razvio fotografije primetio je čudnu pojavu – muškarca koji izgleda kao astronaut. Tvrdi kako niko drugi nije bio u blizini dok je snimao fotografiju, a stručnjaci iz kompanije Kodak potvrdili su kako fotografija nije menjana. 

Duhovi 

Ovo je jedna od prvih i retkih fotografija koja prikazuje duhove, a snimljena je 1924. godine na američkom brodu „Watertown“. Navodno se radi o dvojici mornara koji su nedugo pre fotografije umrli na moru u prilično bizarnim okolnostima, a potom su se njihova lica pojavljivala na površini vode te su pratila brod. 

Satelit Crni Vitez 

Tamni, padajući predmet je 1960. godine navodno ušao u orbitu Zemlje, a u to vreme nije bilo lansiranih satelita niti je predmet identifikovan kao delo ljudi. Od tada, navodno je snimljen velik broj fotografija koji prikazuju sličan predmet u orbiti koji nedugo nakon slikanja nestaje. 

Telo 

O ovoj fotografiji postoji vrlo malo informacija, osim toga da je porodica Kuper uselila u novu kuću te su snimali porodični portret. Nakon razvijanja fotografije, na njoj su primetili telo koje visi sa plafona. 

Piramida na Mesecu 

Ovu je fotografiju snimila posada Apola 17 u blizini stene „Geophone“ tokom njihovog poslednjeg leta do Meseca. Fotografija je proglašena nevaljalom zbog prevelike ekspozicije. Ipak, ona nije u potpunosti prazna, ali su kontrasti na njoj otkrili strukture na Mesecu koje liče na piramide. 

Duh 

Ova slika je snimljena 1919. godine na dan sahrane jednog člana eskadrile, Fredija Džeksona. Na vrhu fotografije, iza zadnjeg reda vojnika, nazire se lice koje su članovi eskadrile identifikovali upravo kao njihovog preminulog člana. 

Misteriozni slučaj Elise Lam 

Ovdje nije reč o fotografiji, već videosnimku iz lifta kojim se vozila Elisa Lam pre nego što je nezino telo pronađeno na hotelskom krovu. Njena smrt je proglašena nesrećom jer na telu nije pronađeno tragova nasilja, kao ni prisutnost droge ili alkohola. Na snimku se vidi kako ulazi u lift i ponaša se vrlo čudno, odmiče i maše rukama. 

Fotografije možete pogledati u priloženom video-zapisu:

0