7. juna biće održana jedanaesta po redu Noć muzeja, nakon što je zbog poplava koje su zadesile Srbiju, prvobitan datum ove nacionalne manifestacije bio iskorišćen za humanitarnu akciju.

Svoj doprinos ugroženima od poplava muzeji su dali prikupljajući pomoć baš 17. maja, za vreme prvobitno zakazane Noći muzeja.  Muzeji će 7. juna otvoriti svoja vrata svima koji su zainteresovani za da vide na čemu su muzeji radili u prethodnoj godini. Karte kupljene za 17. maj, važiće i za novi datum Noći muzeja, 7. jun. Oni koji nisu u mogućnosti da to veče provedu u muzejima, a već su obezbedili svoje karte, moći će da vrate iste i svoj novac refundiraju na prodajnim mestima Eventim-a do ponedeljka 2. juna.

Ulaznice za novi datum Noći muzeja moći će da se kupe na prodajnim mestima Eventim-a: BIG STAR, sve WinWin prodavnice i knjižara Delfi, po ceni od 400 din. Na dan održavanja manifestacije karte će biti 450 din. Deo prihoda od ulaznica biće iskorišćen za pomoć muzejima pogođenim poplavama.  Uskoro više informacija o programu Noći muzeja.

Anđela Laban 

0