Raspisan je treći po redu konkurs “Youth Heroes” u oblastima obrazovanja/nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture/umetnosti. Konkurs je otvoren do 18. februara.

Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15 do 30 godina. Kandidata mogu prijaviti organizacije, institucije, mediji i zainteresovani pojedinci ili se mogu prijaviti samostalno.

Kako organizatori ističu, traže se mladi heroji koji će predstavljati ambasadore svih nas i kroz lične primere prikazati budućnost na delu. To su svi oni mladi ljudi koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i pokreću uspešne kompanije, a opet su nedovoljno vidljivi i zastupljeni u medijima.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem konkursnog obrasca koji je dostupan na sajtu www.youth-heroes.org na mejl exitfoundation@exitfest.org.

 

Anastasija Pađen

 

 

3