AEGEE-Niš, kao zvanični deo mreže AEGEE Evropa, otvara konkurs za prijem novih članova. Rok za prijavu zainteresovanih kandidata otvoren je do 15. novembra.

„Kao nevladina, politički nezavisna i neprofitabilna organizacija, AEGEE Niš ostvaruje svoj cilj promovisanja ideje multikulturalne Evrope kroz aktivnosti zahvaljujući kojima članovi uče da poštuju različitosti i jedni druge i time aktivno doprinose otvorenoj i tolerantnoj saradnji zajednica u kojima žive“ kažu u ovoj organizaciji

Kako dodaju, pored aktivnosti na evropskom nivou, AEGEE Niš posebno pokušava da podstakne mlade na mobilnost i aktivno učešće u lokalnoj zajednici u oblasti visokog obrazovanja, kulturne razmene i ljudskih prava.

Na konkurs za članstvo mogu da se prijave: svi studenti i apsolventi, svi koji žele da putuju u jedan od 200 evropskih gradova u kojima postoji AEGEE, oni koji ne studiraju, a žele da se bave omladinskim radom i pomažu zajednicu, srednjoškolci (treći i četvrti razred)

Prijavljivanje se obavlja popunjavanjem prijavnog formulara.  Sve detaljnije informacije o radu AEGEE Niš možete naći na njihovom zvaničnom sajtu. 

O aktivnostima ove studentske organizacije u Nišu za Kapital magazin nedavno je govorio lider PR tima AEGEE-a u Nišu Nenad Đorđević. Snimak razgovora pogledajte u nastavku.


*Ovaj prilog objavljen je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju. 

0