Omladinska ogranizacija AEGEE-Niš vrši regrutaciju novih članova. Rok za prijavu je otvoren do 3. novembra.

Evropski studentski forum – AEGEE je najveća interdisciplinarna studentska organizacija koja postoji u preko 240 akademskih centara širom Evrope i ima 15000 članova. U toku godine širom AEGEE mreže organizuje se više od 200 različitih događaja: kurseva, seminara, konferencija, letnjih univeziteta, čije su glavne teme kulturna razmena, aktivno građanstvo, visoko obrazovanje, kao i mir i stabilnost.

„AEGEE-Niš, kao zvanični deo mreže AEGEE Evropa, omladinska je organizacija koja postoji već 20 godina. Kao nevladina, politički nezavisna i neprofitabilna organizacija, AEGEE Niš ostvaruje svoj cilj promovisanja ideje multikulturalne Evrope kroz aktivnosti zahvaljujući kojima članovi uče da poštuju različitosti i jedni druge i time aktivno doprinose otvorenoj i tolerantnoj saradnji zajednica u kojima žive. Pored aktivnosti na evropskom nivou, AEGEE Niš posebno pokušava da podstakne mlade na mobilnost i aktivno učešće u lokalnoj zajednici u oblasti visokog obrazovanja, kulturne razmene i ljudskih prava“ navodi se u pozivu.

Ko sve može postati član organizacije AEGEE-Niš?

➡svi studenti i apsolventi.

➡svi koji žele da putuju u jedan od 200 evropskih gradova u kojima postoji AEGEE.

➡oni koji ne studiraju, a žele da se bave omladinskim radom i pomažu zajednicu.

„Svi koji žele da upoznaju nove ljude i gradove, da putuju i usavršavaju se, da nauče i da rade kroz zabavu, AEGEE-NIŠ je pravo mesto za njih“ poručuju iz ove studentske organizacije.

Prijava kandidata je preko Google forme – LINK  


*Ovaj tekst nastao je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej – 2019“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju.  Za sadržaj teksta odgovoran je isključivo Kapital magazin i izneti stavovi ne predstavljaju nužno stavove organa koji je sufinansirao projekat.

0