Studentska organizacija AEGEE-Niš organizuje prezentaciju Letnjeg Univerziteta pod nazivom „Provedi leto svog života“ u četvrtak 24. marta, od 16h u zgradi Univerziteta u Nišu. Prezentacija se organizuje pod okriljem Nedelje studenata Univerziteta u Nišu.

Projekat Letnji Univerzitet  pruža  studentima priliku da se kroz dvonedeljno putovanje u preko 70 gradova Evrope upoznaju sa drugim kulturama i steknu internacionalna prijateljstva, navode organizatori.

Na prezentaciji možete saznati:

  • šta je to Letnji univerzitet
  • kako aplicirate
  • šta je AEGEE i kako se postaje član
  • iskustva učesnika u Letnjim univerzitetima

Listu ovogodišnjih Letnjih univerziteta pogledajte na zvaničnom sajtu AEGEE-a. 

Više informacija o prezentaciji možete dobiti na Facebook eventu.

AEGEE Niš je omladinska organizacija koja postoji već 17 godina i zvaničan je deo mreže AEGEE Evrope. Kao nevladina, politički nezavisna i nedobitna organizacija, AEGEE Niš ostvaruje svoj cilj promovisanja ideje multikulturalne Evrope kroz aktivnosti zahvaljujući kojima članovi uče da poštuju različitosti i jedni druge i time aktivno doprinose otvorenoj i tolerantnoj saradnji zajednica u kojima žive.

Evropski studentski forum – AEGEE Europe – postoji u preko 240 akademskih centara širom Evrope i ima preko 13000 članova. U toku godine širom AEGEE mreže organizuje se preko 200 različitih događaja.

 

Filip Jovanović

0