Budi muško“ klub Niš organizovaće sutra od 18h u niškoj tvrdjavi akciju pod nazivom „BMK Kviz“. Prolaznici će na štandu kluba moći da se informišu o radu i ciljevima „Budi muško“ kluba i kampanje, kao i da popune anketu o stanju u našem gradu po pitanju nasilja i sopstvene bezbednosti. Anketa će organizatorima pružiti uvid u mišljenje gradjana o količini nasilja prisutnog u našem gradu, na koji način to utiče na strah ili osećaj nebezbednosti kod naših sugradjana, kao i do koje mere opravdavamo svakodnevno nasilje. Ovi podaci biće korišćeni kao osnov za naredne aktivnosti kluba koje su već isplanirane do kraja oktobra. Svi učesnici koji popune anketu dobiće mali poklon u znak zahvalnosti.

“Budi muško” klub Niš vas poziva da 12.07.2014. izmedju 18 i 20h prošetate tvrdjavom i popunjavanjem ankete date svoju podršku radu kluba, a samim tim i doprinos u kreiranju boljeg i bezbednijeg Niša.

Ova javna akcija je prva u nizu akcija koje se realizuju u okviru projekta prevencije rodno zasnovanog nasilja sa mladima u lokalnim zajednicama koji realizuju Centar E8 i Autonomni ženski centar iz Beograda, sa partnerima na lokalu: Omladinski centar i centar lokalne demokratije LDA, OCD “Proaktiv”, grupa za decu i mlade “Indigo”, “Budi Muško” klub Niš, OŠ “Sreten Mladenović Mika” i Uprava za obrazovanje Niš . Projekat je deo programa “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji” koji zajednički spovode UNDP, UN Woman i UNICEF.

 

Dušan Ilić

0