Izvor: b92.net


 

Apple će svoj sada već tradiconalni „iPhone Event“ ove godine organizovati u utorak 9. septembra objavio je Re/code, a potvdili su The Wall Street Journal i Bloomberg.

Svi obavešteni izvori danas se slažu da je to „definitvni“ datum za promociju novog iPhone-a 6, a septembar je i u ranijih prilikama bio mesec za promociju novih iPhone-a. Mediji spekulišu da će posle promocije smartfoni biti u prodaji desetak dana kasnije, verovatno 19. septembra. 

Iako Apple do sada nije davao nikakve zvanične informacije, spekuliše se i dalje da će u centru pažnje biti iPhone s ekranima od 4.7 i 5.5 inča i da će oba modela imati novi A8 procesor.  

Promocija iPhone-a 6 označiće debi modela s ekranom od 4.7”, za koji se očekuje da bude tanji i da njegov dizajn liči na iPod touch, a da će uz A8 procesor imati i bolju kameru, neki izvori tvrde i da će imati bateriju od 2,100 mAh (poređenja radi iPhone 5s ima 1570mAh, Samsung Galaxy S5 2800 mAh, a HTC One M8 2600 mAh). Naravno, i dalje se očekuje da Apple promoviše “šesticu” s ekranom od 5.5 inča, mada poslednje spekulacije govore da bi ovaj model mogao da bude dostupan tek krajem 2014. ili početkom 2015. godine. 

Portal Re/code, za koji radi bivši AllThingsD tim, ima fantastičan skor kada su datumi promocija novih uređaja u pitanju. Ovaj portal takođe smatra da će iWatch biti predstavljen na posebnom događaju u oktobru. 

 

0