Na dan životne sredine, 5. juna, zvanično je počeo mesec promocije kulture i zabave kroz edukativne programe i radionice za mlade u organizaciji BAUK-a. Proslavom pet godina održavanja festivala ,,Bekstvo u prirodu“ označen je početak aktivnosti za mlade, koje se održavaju svakog vikenda u periodu od 5. juna do 5. jula.

Proteklog vikenda, u Zoo Planetu održana je Upcycle radionica  na kojoj su učesnici imali priliku da pokažu svoju kreativnost i umeće ali i da upoznaju domaće i divlje životinje stanovnike Zoo planeta. Držači za papir, olovke baštenske garniture od guma i paleta samo su neki od predmeta koji su tokom radionica izrađeni i koji će se aukcijski, na samom Bekstvu prodavati a sredstva prikupljena od prodaje biće iskorišćena za opremanje Zoo patrole koju čine dobrovoljci organizacije Zoo planet.

Za naredni vikend, u subotu 14. juna od 13 do 17 sati, održaće se interaktivna radionica o 3D animaciji, dok je za poslednji vikend juna najavljen veliki “sk8 exhibition”.

 

Radionica je organizovana u saradnji sa Elektronskim fakultetom iz Niša a predavači su profesori sa grupe za multimediju dr Goran Jovanović i vanredni profesor i dipl. inž. Nikola Stojanović. Broj mesta je ograničen a za prijavu je neophodno poslati mejl ličnim podacima na office@bauk.rs.

Finale ovogodišnjeg Bekstva, muzički deo programa održava se 5. jula na Kameničkom visu gde će posetioce dočekati brojni domaći izvođači, inostrane muzičke zvezde i zanimljiv prateći program. Ulaz na festival je besplatan a uskoro sledi najava muzičkog programa festival.

Za četiri godine održavanja najvećeg festivala za mlade u Nišu, u programima je uživalo više od 20.000 posetilaca, nastupalo je preko 150 izvođača a ostvarena je saradnja sa više od 30 partnerskih organizacija iz javnog, civilnog i privatnog sektora.

Program, kao jedinstveni spoj koncepata namenjenih mladima – ekologije i zabave, sportskih, muzičkih i umetničkih manifestacija sa naglaskom na promociji niških umetnika,  nadograđuje se svake godine a organizatori se trude da ostane besplatnog karaktera i dostupan svima.

Aleksandra Strahinić, izvršni direktor organizacije BAUK, za ovogodišnje Bekstvo najavljuje trideset sati muzičkog programa na dve festivalske bine, stand up popodne, REcan radionicu, BAUK bumerang, Upcycled-aukcije i još puno toga.  Generalni pokrovitelji su Grad Niš i opština Pantelej.

 

 

Pratite stranicu Kapital magazin za detaljne informacije…

 

Darko Stojković 

0