Domaćin ovogodišnjeg Balkanskog inženjerskog takmičenja, u organizaciji BEST-a biće Niš. Naime, studenti sa 5 različitih univerziteta boriće se za plasman na Evropsko inženjersko takmičenje, koje će biti održano u Rigi (EBEC- European BEST Engineering Competition). Studentima će biti omogućeno da uporede svoja znanja sa inostranim kolegama.

Balkansko inženjersko takmičenje održaće se u periodu od 9. do 11.maja ove godine i namenjeno je pobedničkim ekipama lokalnih takmičenja koja su do sada održana u Mostaru, Skoplju, Podgorici, Beogradu i Nišu. Studenti će biti podeljeni u timove i odmeravaće svoja znanja iz oblasti tehnike, komunikacije, kreativnosti (timski dizajn ili studija slučaja).

BEST(Bord of European Students of Tehnology) je udruženje studenata tehnike, osnovano 1980.godine. Svojim radom uspeli su da do danas budu uvršteni u 89 lokalnih grupa koje pokrivaju univerzitete u 30 evropskih zemalja.

Lokalna grupa BEST iz Niša, postala je deo BEST porodice januara 2007.godine. Do sada imaju iza sebe 35 projekata. Glavni cilj im je da studentima obezbede obilazak Evrope, upoznavanje različitih kultura i običaja, ali i od studenata očekuju da našu zemlju i kulturu pokažu u najboljem svetlu.

Više informacija  možete dobiti na: ebecbalkan.org

Ksenija Lojpur 

 

0