Media i reform centar Niš i Kapital magazin u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu organizuju debatu na temu „Bezbednost mladih u lokalnoj zajednici“ .  Debata će biti održana u petak, 8.maja od 15:30h u svečanoj sali, na četvrtom spratu fakulteta.

Debati će prethoditi dvodnevni trening, koji će pohađati ukupno 15 studenata. Debata i radionice  su deo projekta „Bezbednosna kultura mladih“, koji  Media i reform centar Niš realizuje uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i Radne grupe za implementaciju Akcionog plana Strategije bezbednosti mladih Grada Niša.

Skupština Grada Niša je decembra 2013. godine  usvojila Strategiju bezbednosti mladih Grada Niša. Niš je trenutno jedini grad u Srbiji koji ima ovakav dokument, kao i Radnu grupu za sprovođenje ciljeva strategije, koju je formirao gradonačelnik. Radna grupa je operativno telo sastavljeno od predstavnika lokalne samouprave i civilnog sektora.

Osnovni cilj projekta je da se mladi ljudi i predstavnici organizacija okupe i zajedno uključe u praktičnu primenu Strategije, što će doprineti stvaranju bezbednije zajednice. Tokom aprila organizovane su radionice sa srednjoškolcima, a za maj mesec je planiran rad sa studentima.

Učesnici debate će biti:

Milan Pešić, gradski većnik za omladinu i sport
Marjan Cvetković, predsednik UO Krovne organizacije mladih Srbije
Mladen Velojić, direktor Media i reform centra Niš i koordinator projekta „Bezbednosna kultura mladih“
Aleksandra Brzaković,  Uprava za obrazovanje

Učesnicima i gostima debate će se obratiti Miroslav Kragić, predstavnik Misije OEBS-a u Srbiji i dekan Filozofskog fakulteta, prof. dr Goran Maksimović.

Moderatorka debate je Slađana Ostojić, direktorka i glavna i odgovorna urednica TV Zona plus.

 

Filip Jovanović 

 

0