Od 3. do 12. avgusta, na nekoliko lokacija u Nišu, biće održan bogat program internacionalnog Nišvil džez festivala, sa više od 1.000 izvođača. Ovogodišnja manifestacija trajaće ukupno 10 dana, a publika će pored muzike moći da uživa i u teatru, filmu i mnogobrojnim pratećim sadržajima.

Glavni deo  festivala koji čini muzički program biće održan od 9. do 12. avgusta. Niški sastav Monségur Youth Big Band ft. Guests otvoriće festival, a prve večeri će nakon njih na glavnoj Earth & Sky bini nastupiti i Lazar Tošić Quintet ft. Marko Đorđević, Hartyga, Kenny Garrett, Inner Circle i The Paz Band. Druge večeri, 10. avgusta, nastupiće između ostalih i grupa Manhattan Transfer.  Lisa Simon, ćerka čuvene Nine Simon, nastupiće 11. avgusta, za kada je zakazan i koncert benda Matt Bianco. Poslednje večeri, 12. avgusta hedlajneri su Black art jazz colective, a pred publikom u Nišu sviraće i Gipsy kings. Nišlija Dejan Najdanović Najda sa bendom Najda Sound Side zatvoriće ovogodišnji festival.

Kompletan program možete videti na sajtu Nišvila. 

Kako je najavljeno, već od 3. avgusta počeće pozorišni festival na Nišvilu, na kom će biti odigrano 16 predstava koje će izvesti pozorišne trupe sa četiri kontinenta. Filmski festival počeće 5. avgusta, a 7. i 8. avgusta se očekuje koncert „Prijatelji Šabanu“ 

0