Povodom obeležavanja  Borinih dana, dramska sekcija gimnazije Bora Stanković će u četvrtak, sa početkom u 13 sati, odigrati predstavu Parovi. Komad će biti odigran na sceni niškog Narodnog pozorišta.

U ovoj predstavi, po tekstu Gorana Markovića, svoje dramske veštine pokazaće učenici škole: Milica Filić, Maja Krstić, Aleksandar Drašković, Anastasija Stošić, Stefan Manasijević, Kosta Pavlović, Mina Đurić, kao i Sava Stojanović,koji je i režirao ovaj komad.

Borini dani se održavaju dugi niz godina i traju obično nedelju dana. Postoje razne manifestacije, poput: Boralice ili Borovizije.  Uobičajeno je i svečano otvaranje, kao i zatvaranje, kada uglavnom nastupa dramska sekcija.

Dramska sekcija ima tradiciju dugu 40 godina, i meni je kao učeniku ove škole, velika čast što već treću godinu zaredom glumim pred učenicima i profesorima naše škole, ističe Sava Stojanović.

Podsetimo se, Borini dani svečano su otvoreni 28.marta, tada je ujedno i ova gimnazija proslavila 45 godina svog rada. Do kraja nedelje će trajati manifestacije u kojima učetvuju učenici ove škole.

Ksenija Lojpur 

 

0