Drugo veče ovogodišnjeg Nišvilla otvorio je Assaf  Kehati trio iz Izraela kome je publika pružila toplu dobrodošlicu.

Meksički flamenco i latin fusion bend, Manglares,  nastupio je nakon Assafa Kehati-a.  Meksikanci su oduševili  publiku i  svojim muzičkim dijapazonom uspeli da pokrenu ljude na ples uz latino ritam kojem niko nije uspeo da odoli.

Brussels Jazz Orchestra je nastupio na dvadesetom Nišvillu uz pratnju  grafičkih novela koje su bile prikazane na video bimu i prikazivale su život i rad nekih od najpoznatijih džezera sveta. Interesantno je da je ovaj sastav nastao upravo pre dvadeset godina kada je organizovan i prvi Nišville.

Pola sata pre nastupa Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića prostor ispred stage-a bio je popunjen. Srpsko-makedonski virtuozi na gitari pokazali su šta znači biti muzičar. Uspeli su da svojom muzikom privuku pažnju svih ljubitelja džeza i popune sve prazne nišvilske stolice.

Najveću pažnju publike i najbolju zabavu u toku večeri  je definitivno pružila Holanđanka Candy Dulfer sa svojim bendom. Četrdesetpetogodišnja saksofonistkinja i reper Phatt su napravili fantastičnu atmosferu na Nišvillu. Svaki član publike sjedinio se i postao jedan u ritmu džez saksofona i repa. Reakcija prisutnih bila je neverovatna, a u toku nastupa Candy je dobila i orden počasnog građanina Niša, što je dovelo do ponovnog izlaska na scenu i daljeg muzičkog tobogana.

Pitali smo i posetioce Nišvila kakvi su utisci i evo šta je rekao Bratislav Radenković koji je bio u publici:
Šta ti misliš o ovome?

– Ja mislim da svako ko je propustio ovaj koncert treba da žali do kraja svog života.


Phatt
, koji je nastupao sa Candy odgovorio je na neka od naših pitanja.

Kako ti se sviđa ovde, i da li si prvi put u Srbiji?

-Jako mi se sviđa i da jesam prvi put u Srbiji?

Kako ti se dopada Nišville?

-Oduševljen sam, nikada nisam video ovakvu energiju kod ljudi.

Da li ti se dopada reakcija publike?

Reakcija publike bila je odlična, ja sam oduševljen, bilo je mnogo dobro i žao mi je što nije moglo duže da traje. Pozdrav za sve!

Veče je zatvorio bend Vlade Maričića i kubanska pevačica Lidia Moya koji su svojim pesmama pokrenuli publiku u ples  ritmova sambe, rumbe, ča-ča-ča-a i ostalih latino-američkih plesova.

 

Anđela Laban

Foto: Nenad Stojnev ( Malaga photography)

 

0