Niš će početkom novembra po četvrti put biti domaćin Foruma naprednih tehnologija. Od 6. do 8. novembra, tokom tri dana manifestacije, u Oficirskom domu će kroz panel diskusije, prezentacije i specijalizovani Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije biti predstavljeni potencijalni Niša na polju naprednih tehnologija.

Kako navode organizatori, ideja ove manifestcije je mapiranje Niša kao grada naprednih tehnologija.

„Cilj foruma je prezentacija privrednih, naučno-obrazovnih i institucionalnih potencijala Niša u oblasti naprednih tehnologija. Kao i prethodnih godina organizovaće se stručni panel i prezentacije privrednih, naučno-obrazovnih i institucionalnih potencijala grada. Forum se organizuje paralelno sa VIII ICT FORUMOM, Niškim savetovanjem ekonomista Srbije, a u okviru foruma biće organizovani i tradicionalni Sajam zapošljavanja i sajam profesionalne orijentacije“ poručuju organizatori

Forum organizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (Grad Niš) u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiCAT.

Detaljnije informacije o Forumu, kao i kompletnu agendu možete naći na zvaničnom sajtu manifestacije. 


*Ovaj prilog objavljen je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju. 

 

0