Da, mogu. To će pokušati da nam dokažu učesnici takmičenja ,,Red Bull Gravity Challenge”. Njihov zadatak je da smisle način kako da bace jaje sa 15m visine, a da ono ostane celo.

Kada je starom dobrom Njutnu pre više od 300 godina pala jabuka na glavu, nije ni slutio da će njegov zakon izazvati neke od najkreativnijih mladih mozgova u nadi da svojom mudrošću mogu da pobede gravitaciju. Na ovom neobičnom studentskom takmičenju će se koristiti živa jaja, a cilj je da jaje ostvari let i ne postane omlet. Za sve one koji ne veruju u Njutnov zakon gravitacije i koji žele ga opovrgnu, ovo je idealna prilika da to i pokušaju.

11079005_10206310587709434_875575428_o

Red Bull Gravity Challenge je takmičenje koje se održava širom sveta, a za učešće se mogu prijaviti timovi sastavljeni od 3 člana koji će uključiti svoje vijuge i napraviti originalnu letelicu koja će pomoći jajetu da preživi pad.

Pobednički tim očekuje sličan let kao i njihovo jaje, ali sa nešto veće visine i u tandemu sa instruktorima padobranstva.

Veruje se da je ovo takmičenje staro već više od četiri stotine godina, da se održavalo još u vreme kada je Njutn bio živ. Ukoliko želite da postanete deo istorije, prijavite se preko sajta www.redbullgravitychallenge.rs. Prijave traju do 5. aprila, a takmičenje će biti održano prema sledećem rasporedu:

Kragujevac i Niš 22.04
Novi Sad 29.04
Beograd 09.05

Svim učesnicima želimo sreću i neka najkreativnija ideja pobedi!

 

Isidora Ilić 

0