Planinarski klub ,,Železničar’’ iz Niša, u saradnji sa Planinarskim Savezom Srbije, organizovaće ,,Dan pešačenja’’ u Nišu. Ova manifestacija će se realizovati u subotu, 15. septembra, u periodu od 07:30h do 19:00h.

Polazak će biti sa dve lokacije, na Keju kod platoa ispred hotela ,,My place’’ i kod bedema na Nišavi, kod tržnog centra ,,Dis’’.  Kako je najavljeno, staza će ići od platoa ispred hotela ,,My place’’ do crkve u Donjoj Vrežini, a zatim će se stazom duž Bresničkog potoka doći do spomenika na Čegru. Tamo će Selomir Marković pripovedati o istorijskom događaju, a ljubitelji životinja imaće priliku da posete ,,Zoo planet’’. Učesnici se mogu odlučiti za kraću i dužu varijantu staze, koja je namenjena fizički spremnijim osobama.

Kako organizatori ističu, ova akcija je namenjena građanima svih uzrasta i generacija i svima koji su zainteresovani za aktivnosti koje vode zdravom životu u prirodi.

,,Dani pešačenja u Srbiji’’ je republička manifestacija pešačenja koja će se održati 15. septembra  u mnogim gradovima širom zemlje, a za čiju organizaciju su zaduženi Planinarski Savez Srbije i različiti planinarski klubovi.

Više informacija, kao i celokupan program i satnicu možete pronaći na facebook event-u.

 

Miljana Simić

0