Fakultet Umetnosti u Nišu bogatim kulturnim programom od 30. novembra do 3. decembra obeležava 13 godina rada i postojanja kao i Dan fakulteta.

Program je otvoren 30. novembra izložbom Slike i Kaligrafije na kojoj su prikazani radovi studenata FU sa departmana za Likovne i Primenjene umetnosti.

Kaligrafije katalog WEB

Nakon toga, od 20h održan je koncert studenata FU na kome su nastupili solisti kao i kamerni sastavi.

Nastavnici i saradnici Fakulteta umetnosti će 1. decembra u Galeriji Univerziteta prikazati svoje radove. Izložba će biti otvorena od 18h i sadržaće radove 25 izlagača.

Istoga dana će se u Koncertno-izložbenom prostoru FU od 20h održati koncert na kome će nastupiti nastavnici i saradnici FU.

Orkestar Fakulteta umetnosti

Profesor Bojan Mladenović će na ovom koncertu predstaviti svoje autorsko delo, a pored njega nastupiće i Jelena Jakovljević, Igor Aleksić, Vesna Petković i mnogi drugi istaknuti profesori ovog fakulteta.

Svečana akademija kojom će Fakultet umetnosti obeležiti svoj dan  biće održana u četvrtak, 3. decembra, u Koncertno-izložbenom prostoru FU od 12h.

Ovom prilikom biće dodeljene Pohvalnice studentima koji su tokom studiranja postigli izuzetne rezultate. Takođe, biće dodeljene i Povelje – najviše priznanje FU, Plakete i Zahvalnice pojedincima i institucijama koje su dale svoj doprinos u razvoju ove kulturno-obrazovne ustanove.

U Sali Niškog simfonijskog orkestra će od 20h istog dana biti održan Donatorski koncert za kupovinu engleskog roga za Niški simfonijski orkestar. Pod dirigentskom palicom španskog dirigenta Victora Correa-Cruza, kao specijalnog gosta, nastupiće kamerni orkestar Concertante, Ansambl duvača Orkestra FU i Niški simfonijski orkestar. Solističke tačke večeri pripale su Aleksandri Ristić (mecosporan), Anđeli Bratić (flauta), Vesni Petković (gitara) i Miljanu Bjeletiću (harmonika).

Victor Correa

 

Iznos donacije(karta)  za ovaj koncert je 200din, a organizaciju ovog koncerta pomogla je ambasada Kraljevine Španije u Beogradu.

 

Anđela Laban

 

 

0