U Media centru u Nišu je održana godišnja pres konferencija rukovodstva Gradske opštine Palilula. Predsednik opštine Boban Džunić govorio je, između ostalog,  o organizaciji dočeka Nove godine, ali i o planovima za 2015. godinu.

Džunić je istakao da u narednoj godini opštinu očekuje rad na još dva nova projekta do polovine 2015. Prvi projekat u vrednosti od 115 000 evra usmeren je na opremanje osnovne škole ,,Branko Miljković’’. Za realizaciju drugog projekta opremanja osnovnih i specijalnih škola izdvojiće se oko 150 000 evra.

Više reči bilo je i o organizaciji dočeka Nove godine. Proslava će se održati na trgu kod palilulske pijace, a učestvovaće di-džejevi, dečiji ansambl ,,Abrašević’’ i  pop-rok bend Five Star Radio. Kulturno-umetničkom programu pridružiće se duvački orkestar Dejana Cekića, a Deda Mraz će uručiti nekoliko stotina paketića za mališane. Oganizaciju dočeka Nove godine podržale su umetničke grupe, udruženja i donatori. Početak proslave zakazan je za 21 sat.

Prisutnima je predstavljen  kalendar za 2015. godinu  ,,Najbolji među najboljima’’ sa najboljim učenicima i studentima sa teritorije Palilule.

 

Marija Trajković

 

Foto: Media centar Niš

0