Nakon prošlogodišnje konferencije studenata pedagogije svih univerziteta u Srbiji, u organizaciji Kluba studenata pedagogije iz Beograda i umrežavanja studenata iz Niša, Novog Sada, Kosovske Mitrovice i Beograda – ove godine se organizuje druga po redu, međunarodna konferencija koja će osim iz Srbije, okupiti i studente pedagogije iz Republike Srpske.

Omladinski pedagoški centar Niš, uz podršku Filozofskog fakulteta u NišuStudentskog kulturnog centra Niš i grada Niša organizuje dvodnevnu konferenciju studenata pedagogije 29. i 30. novembra na Filozofskom fakultetu. Tema ovogodišnje studentske konferencije tiče se prakse studenata i diplomaca pedagogije, kao nastavak  prošlogodišnje započete diskusije sa tematikom vezanom za aktivizam mladih pedagoga.

O izazovima koji prate sve oni koji su upisali, završavaju ili su u skorijem periodu završili studije pedagogije, koji se tiču sticanja praktičnog znanja, govoriće studenti iz više gradova i univerziteta na kojima se izučava. U okviru više sesija konferencije simboličnog naziva ,,Per aspera ad astra„, studenti će interaktivno predstaviti departmane sa kojih dolaze a razmenom iskustava vezanih za zaposlenje, stažiranje, volontiranje i studentsku praksu ukazati na prednosti i mane koje karakterišu savremenu pedagošku profesiju.

OPC Niš poziva studente osnovnih i master studija pedagogije, kao i kolege koji su u skorijem periodu završile studije da se prijave za učešće preko ovog linka. Za učesnike van Niša (Novi Sad, Beograd, Kosovska Mitrovica, Banja Luka i Istočno Sarajevo) obezbeđen je smeštaj i refundacija povratnih autobuskih karata. Konkurs je otvoren do 20.11.2014, a više informacija možete dobiti na opcnis@yahoo.com iliwww.fb.com/OPC.Nis.

Projekat „Druga konferencija studenata pedagogije“, sprovodi udruženje Omladinski pedagoški centar Niš, finansira Grad Niš.

 


Darko Stojković 

0