Izvor: Studentski dnevni list
Autor: Mihajlo Đokić
Foto: Lazar Marković 


Jak si onoliko koliko je jak onaj koji stoji uz tebe. Ovo je misao kojom su se vodili studenti novinarstva koji su osvojili srebrnu medalju na humanitarnom fudbalskom turniru u Nišu. Uspeh su podelili sa svojim kolegom Srđanom Mitićem.

Srđan je onaj ko se najviše obradovao uspehu kolega i svima im čestitao iako nije ni slutio o planu svojih drugara. Dan nakon osvojenog odličja, članovi ekipe su ustali i zaustavili predavanje na trenutak. Uručili su Srđanu njegovu medalju i naišli na oduševljenje celokupnog departmana uz po neku suzu. Danas, on ponosno stoji uz svoje prijatelje i oko vrata nosi medalju koja sija sjajnije od bilo čega na ovom svetu

Studenti novinarstva, uprkos porazu, poslali su snažnu poruku o nekim davno izgubljenim vrednostima. Solidarnost, prijateljstvo, poštovanje. To su vrednosti koje ni oni, a ni Srđan neće nikada zaboraviti.

Srđan je momak koji obožava sport, ali zbog multiple skleroze nije mogao da učestvuje na turniru.

Na takmičenju koje je organizovano kao vid skupljanja pomoći za Despota Lazarevića, učestvovalo je 14 ekipa. Do samog kraja vodila se ravnopravna borba između svih timova. U finalu su trijumf odneli studenti anglistike posle boljeg izvođenja penala.

 

0