Udruženje studenata elektronike Evrope – Lokalni komitet Niš (EESTEC LC Niš) organizuje takmičenje pod nazivom EESTech Challenge, koji će se održati od 15. do 17. marta na Elektronskom fakultetu u Nišu.

„Tema takmičenja je Internet of Things, sistem koji povezuje milione predmeta iz našeg svakodnevnog života (ulično osvetljenje, parking servis, uličnu signalizaciju, bolničku opremu, kućne aparate) koji su opremljeni senzorima, procesorima i uređajima za komunikaciju, sve sa ciljem da preko interneta razmenjuju važne podatke i da prema tome odreaguju na najoptimalniji način“ navode organizatori

Lokalna runda koja se održava u Nišu je jedna od 21 runde širom Evrope, a pobednici ovih lokalnih rundi će se sastati u maju, na finalnoj rundi u Minhenu. Takmičiće se timovi od po tri člana, a mogućnost prijave imaju studenti Elektronskog, Prirodno-matematičkog i Mašinskog fakulteta u Nišu, kao i studenti Visoke tehničke škole u Nišu.

Prijavni formular možete naći OVDE. 

Pored takmičarskog, predviđen je i edukativni deo koji obuhvata predavanja o temi koja će biti predmet takmičenja.

Udruženje studenata elektronike Evrope – Lokalni komitet Niš (EESTEC LC Niš) je organizacija studenata elektrotehnike i računarstva u Nišu koja postoji kao deo mreže elektrotehničkih fakulteta iz preko 50 gradova Evrope.

0