Erazmus čet u Nišu – Razgovor o studiranju u EU

Koliko studentima znači učešće u Erazmus programu, kako izgleda studiranje u državama Evropske unije, koje su sličnosti i razlike u odnosu na visoko obrazovanje u Srbiji? O ovim temama u EU info kutku u Nišu govoriće Maša Đorđević i Nina Burić, koje su provele semestar na univerzitetima u Evropi. Erazmus čet će biti održan u sredu 20. februara od 17:30h.

„Kakvi su uslovi prijavljivanja za studije u inostranstvu, kako izgleda aplikacioni proces za programe Erasmus+, koji su izazovi pred studentima, samo su neke od tema o kojima će naše sagovornice pričati. Takođe, prisutni će moći da dobiju više informacija o sličnostima i razlikama između studiranja u Srbiji i Evropi i bliže se upoznati sa tradicijom i kulturom Italije i Španije iz ugla Nišlijki koje su živele i studirale u tim zemljama“ poručuju organizatori

Maša je pohađala „Universidade de Vigo“ u Španiji, a Nina „Università Cattolica del Sacro Cuore“ u Italiji. Učesnice četa deo su organizacije Erasmus Student Network Niš.

Prisustvo Erazmus četu je besplatno ali je, iz organizacionih razloga, potrebno prijaviti se mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254-461, najkasnije do 19. februara u 19h.

0

Jedan komentar

  1. Rose 22. 02. 2019 at 10:43

    Super je sto organizujete priliku za mlade da cuju iskustva iz prve ruke. Mnogima je zelja da postignu isto, ali ne znaju ni kako da krenu.

Ostavite komentar