Izvor: INDEPENDENT, B92.NET


 

Mala grupa korisnika prijavila je da se njihov  iPhone 6 Plus „navodno“ savio prilikom nošenja u džepu, svega nekoliko dana od njegovog puštanja u prodaju.

U jednom slučaju, iPhone 6 Plus savio se tokom dana provedenog u plesanju, večeri i vožnji na venčanje. 

„Napustio sam dom u 10 časova ujutro sa iPhoneom u prednjem džepu pantalona. Vozio sam 4 sata do venčanja koje je uključivalo dosta sedenja, ali i nekoliko časova igre. Napustio sam mladence u 2 časa ujutro i otišao pravo kući. iPhone 6 Plus je proveo nekih 18 sati u mom džepu, a najveći deo tog vremena proveo sam sedeći. Kada sam izvadio telefon iz džepa primetio sam da je blago iskrivljen“, napisala je jedna od osoba koje su prijavile ovaj neobičan problem. 

Ovaj potencijal za krivljenje nije jedinstven za iPhone 6 Plus pošto su se protekle godine mogli čuti slični problemi kada su u pitaju i iPhone 5 i 5S pametni telefoni. 

Kako iPhone postaje sve tanji i veći, njegovo nošenje u džepu postaje sve rizičnije. 

Za razliku od malih telefona koji mogu da se pomeraju u džepu, tačke pritiska koje izaziva sedenje ili krivljenje, sada imaju znatno veći potencijal da izazovu savijanje iPhonea na način koji može naštetiti uređaju. 

Iako su ovaj problem imali i korisnici drugih marki telefona, prestiž i cena Appleovog iPhonea znači da se ovakvi problemi shvataju znatno ozbiljnije. 

Apple je i ranije imao problema sa svojim telefonima. iPhone 4 iz 2010. godine se nije krivio, ali je dolazio sa problemima sa antenom koja je prekidala pozive kada su korisnici telefon držali na određen način (kritičari bi rekli na potpuno normalan način). 

Stiv džobs je tada bio primoran da reaguje na ove tvrdnje, ismevajući medije i tvrdeći da u pitanju nije nikakav problem, ali je Apple vremenom izdao besplatne futrole za telefon korisnicima.

 

0