Svakim danom smo sve bliži tom 14. junu – danu kada sve ostalo uvek postane manje bitno, a samo tvoj tim i tvoja ekipa drži potpuni fokus i pažnju tvojih očiju.

Svetsko prvenstvo u fudbalu i ove godine privlači pažnju svetskih medija i već sada nam ne da mira. Rusija već uveliko sprema svoje stadione i publiku, a mi čekamo trenutak kada će se reflektori upaliti na tribinama širom ove velike zemlje.

Iako 21. po redu, čar Svetskog prvenstva 2018. godine je to što će se po prvi put u istoriji odigrati na teritoriji Istočne Evrope. U Cirihu je 2010. godine donesena ova odluka i posle nestrpljivih osam godina, sa velikim uzbuđenjem iščekujemo trenutak kada će reprezentacije ući na teren.

Na Svetskom prvenstvu 2018. učestvovaće 32 reprezentacije i 5 konfederacija. Žreb je završen decembra prošle godine, a ovo su grupe na Svetskom prvenstvu čije mečeve iščekujemo.

Grupa A:

 

Grupa B:

 

Grupa C:

 

Grupa D:

 

 Rusija  Portugal  Francuska  Argentina
Saudijska Arabija  Španija  Australija  Island
 Egipat  Maroko  Peru  Hrvatska
 Urugvaj  Iran  Danska  Nigerija

 

Grupa E: Grupa F: Grupa G: Grupa H:
 Brazil Nemačka  Belgija  Poljska
 Švajcarska Meksiko  Panama  Senegal
 Kostarika  Švedska  Tunis  Kolumbija
 Srbija  Južna Koreja  Engleska  Japan

 

Regionalni vodiči za svetsko prvenstvo 2018. nam jasno daju dva glavna favorita, a to su nepobediva Nemačka i borbeni Brazil. Nemačka je kvalifikacije završila sa 10 pobeda u 10 utakmica. Od 1930. i samih početaka svetskih prvenstava, ova reprezentacija je odigrala 106 utakmica, što je i na ovoj tabeli čini pobednikom – sa 2 utakmice razlike iznad drugoplasiranog Brazila i čak 23 od trećeplasirane Italije.

Brazil je jedan od glavnih favorita za podizanje pehara i osvajanje zlata. Dominacija na južnoameričkim kvalifikacijama, 41 bod uz 12 pobeda, 5 remija i samo 1 poraz stavljaju reprezentaciju Brazila rame uz rame sa Nemačkom. Najsjajnija zvezda brazilske galaksije je bez sumnje Nejmar, sveži igrač PSG-a.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u fudbalu će ove godine sigurno imati drugačiji sjaj i energiju, a nama ostaje da vidimo da li su vodeći poznavaoci fudbala bili u pravu.

0