Nataša Kovačević, mlada košarkašica, čija je sportska karijera prekinuta nakon teške saobraćajne nesreće, otvorila je nedavno svoju fondaciju. U niškom Media centru danas je promovisana fondacija.

Cela priča je pokrenuta još marta meseca sa namerom da se pomogne aktivnim sportistima, ali i podstaknu mlađe generacije da se bave sportom. Mlada košarkašica je primer koliko je važno ostati pozitivan, jer je ona i nakon strašne povrede ostala vedrog duha. Kako kaže Nataša, primarna ideja joj je sada da pomogne drugima i pokaže da se uvek treba boriti. Ona je istakla zahvalnost Gradu Nišu i pohvalila „ŽKK Student“ kao primer ozbiljnog rada u ženskoj košarci u našoj zemlji. U okviru svog boravka u Nišu, Nataša će danas, 4. novembra, posetiti i dve osnovne škole, kao i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, gde će biti održana tribina.

Nataša je danas gost grada, ali i „ŽKK Student-a“ , čiji su se predstavnici zahvalili i čestitali mladoj košarkašici na velikoj borbi koju prikazuje. U ime grada, Nataši je specijalnu zahvalnicu uručio Milan Pešić, gradski većnik.


Fondacija je u prethodnih nekoliko meseci realizovala akcije pomoći klubovima i mladim sportistima. Očekuje se da se u narednom periodu još više ljudi priključi, kako bi organizacija mogla da nastavi da  promoviše sport i stimuliše mlade da se aktivno bave sportom.

 

„Mi smo ovde da promovišemo sport. Apelujem na decu da se bave ne samo košarkom, već sportom uopšte“ kaže Nataša.

Fondacija ima 4 osnovna cilja:

*pružanje pomoći sportistima nakon teških povreda 
*obrazovanje sportista
*promocija sporta
*osiguranje sportista. 

„Samo 3% sportista je osigurano, To želimo da promenimo. Koliko je osiguranje važno, može se videti na mom primeru“  ističe Nataša jedan od najvećih problema.

 

Podsetimo, Nataša Kovačević je pre nešto više od godinu dana povređena u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj, kada je putovala sa svojim klubom. Nakon toga joj je amputirana noga.

 

Filip Jovanović 

 

 

 

 

0