Izvor: portalmladi.com 


U okviru priprema za Dane evropskog razvoja, prvog evropskog foruma o globalnoj saradnji i razvoju, Evropska komisija organizuje takmičenje u fotografiji za mlade uzrasta od 15 do 25 godina iz celog sveta, koji će podeliti svoje viđenje održive proizvodnje hrane i razvoja. Konkurs je otvoren do 10. aprila. 

Tema takmičenja je veza između hrane i ishrane i tri aspekta održivog razvoja: ekološkog, društvenog i ekonomskog.

Mladi koji žele da učestvuju u konkursu treba da pošalju svoje fotografije na Fejzbuk nalog EuropeAid-a. Uz svaku fotografiju bi trebalo priložiti kratak opis, do 140 karaktera, kao i kontekst u kom je fotografija nastala, dužine do 1.500 karaktera. Nakon što pošalju fotografije, učesnici će svoje fotografije promovisati kako bi osvojili što više glasova.

Po pet fotografija i opisa sa svakog od šest kontinenata (Afrika, Azija, Evropa, Severna Amerika, Južna Amerika, Okeanija i Pacifik) koji osvoje najviše glasova publike će biti podneti žiriju koji će odabrati šest finalista. Finalisti će biti pozvani na Dane evropskog razvoja (od 3. do 4. juna u Briselu) gde će njihove fotografije biti izložene. Najuspešniji autori će imati priliku da upoznaju najvažnije aktere u oblasti razvoja kao i predstavnike visokog nivoa iz EU i partnerskih zemalja te da u Briselu svoje stavove podele sa liderima iz celog sveta.

O ovom konkursu možete dodatno saznati na potralu :www.portalmladi.com

 

0