Nakon odlaganja prve večeri takmičarskog i revijalnog nastupa na Kraljevici sa četvrtka na petak, došlo je vreme za nastup prvog benda.

Prvo se na bini pojavio  Mud Factory, koji je odlično probio led i dočekao mnogobrojnu publiku koja je dolazila u velikom broju već pre 20h. Nakon njih na binu je izašao zagrebački bend Prljavo kazalište, koji je definitivno pokupio sve simpatije publike. Pesmom ,,Sve je lako kad si mlad“ počeo je nastup ove grupe. Stari znanci su svojim hitovima izazvali pravi delirijum u publici. Kako tvrde organizatori, privukli su pred Rok stejdž više od 50.000 ljudi, čime su potukli prošlogodišnji rekord Parnog valjka. Za samo dva dana Gitarijade u Zaječar je stiglo više od 100.000 posetilaca, preneo je portal www.tvbest.rs. Isti medij je sinoć naveo da je samo tokom prve večeri 48. po redu rok smotre u grad na Timoku došlo duplo više poklonika odličnog rok zvuka nego tokom čitave Gitarijade prošle godine. Ni izvođači nisu krili oduševljenje feedback-om od strane Zaječaraca i mnogobrojnih gostiju koji su došli sa svih strana zemlje ali i regiona.

Nakon blago ušuškane atmosfere od strane PK-a, na red su došli Partibrejkerski, koji su (ispostaviće se) svojim nastupom i okončali program prve polufinalne večeri. Cane je  dobijao ovacije od strane publike, a ceo bend je na krajnje profesionalni način pokazao mladim bendovima koji nastupaju na Gitarijadi kako se prži i nakon nekoliko decenija nastupa. Nažalost, čim je Cane sišao sa bine, krenula je ogromna oluja i kiša, što je i one najupornije oteralo sa Kraljevice.

Raspored preostalog dela programa na Gitarijadi možete naći ovde.

Pogledajte i fotografije koje smo zabeležili sinoć.

 

Darko Stojković 

 

 

 

 

0