Ukupno 10 studenata iz Tunisa, Turske, Alžira i Kine trenutno borave u Nišu, a svi zainteresovani građani će u okviru multikulturalnog sajma „Global Village“ imati priliku da se bolje upoznaju sa njima. Događaj će biti održan 18. februara od 16h, u prostorijama EU Info kutka u Nišu. Početak je zakazan za 16h, a organizator je AIESEC.

Kako je navedeno u pozivu, inostrani studenti će ovom prilikom zainteresovanim posetiocima preneti delić kulture svojih zemalja, kao i iskustva  koja su stekli radeći na društveno-odgovornom projektu u Nišu. Desetoro volontera provelo je prethodnih nekoliko nedelja tako što su predavali strane jezike osnovcima i studentima i time radili na njihovom razvoju.

Svi zainteresovani građani imaće priliku da na jednom mestu prisustvuju susretu različitih kultura. Posetioci imaju mogućnost  da saznaju sve o rodnim mestima studenata koji su prethodnih nedelja boravili u Nišu, da slušaju o njihovoj kulturi i tradiciji ili da se upuste u diskusiju o razlikama, ali i sličnostima koje nas spajaju.

„Želite da upoznate drugu kulturu, saznate ponešto zanimljivo o naizgled dalekim zemljama, ili pak naučite neku novu stranu reč, a ne znate kako? Budite deo ovog jedinstvenog multikulturalnog događaja i pridružite nam se“ poručuju organizatori

AIESEC predstavlja internacionalnu organizaciju, koja okuplja mlade širom sveta i pruža im mogućnost  da rade na svom ličnom i profesionalnom razvoju. Posredstvom programa praksi i organizovanjem društveno-odgovornih projekata, mladi iz ove organizacije teže tome da pozitivno utiču na društvo.

 

 

0