Tribina „Gradske knjižnice“ biće održana 27. januara u Kulturnom centru Grad. Početak je u 20:00h.

„Gradska knjižnica“  je zamišljena kao dugoročni projekat koji se sprovodi dva puta mesečno, u okviru kojeg se predstavljaju pisci sa domaće scene, ali i autori iz regiona (uglavnom iz zemalja bivse Jugoslavije) i autori manjinskih etničkih grupa u Srbiji.  Jedan od ciljeva projekta je da se prevaziđu kulturni i politički jaz između Srbije i bivših jugoslovenskih republika, kao i da se predstave autori iz izdavačkih kuća iz regiona. Književni program „Gradska knjižnica“  posebno pridaje pažnju  mlađim generacijama čitalaca i želi da da doprinos u podizanju svesti o značaju kulturnog života i kulturnog dijaloga u regionu kao jednom od ključnih elemenata za njegov razvoj.

Prvo izdanje Gradske knjižnice u 2015. godini biće posvećeno poeziji koja se trenutno piše na našem jeziku, odnosno jezicima zemalja bivše Jugoslavije.

O poeziji i jezičkom, poetičkom,  političkom i svakom drugom angažmanu u njoj govoriće: Dragana Mladenović, Marko Pogačar, Petar Matović i Bojan Savić Ostojić. Pored razgovora, gosti će čitati i svoju poeziju.

 

Aleksandra Marković

0