Drugo veče Nišvila ispraćeno je velikim zvezdama džeza, kao i velikom posetom na festivalu. Na Earth/Sky stage-u drugi dan festivala otvorio je poljski džez sastav Wojcinski/Szmanda Quartet. Nakon njih, na scenu je stupio Vein Trio. Svaki član ovog tria izveo je mali performans, gde je publika imala prilike da čuje i vidi njihove muzičke sposobnosti.  Istaknuti muzičar Dmitry Baevski takođe je nastupio na drugoj večeri Nišvila sa svojim orkestrom.

Na sredini večeri na glavnoj sceni su se našli i jedan od najtraženijih bubnjara Omar Hakim sa svojom suprugom klavijaturistkinjom Rachel Z. Publika je bila oduševljena i nestrpljivo čekala svaki sledeći nastup.

Detalj sa nastupa Omara Hakima i Rachel Z - Foto: Natalija Stošić

Detalj sa nastupa Omara Hakima i Rachel Z – Foto: Natalija Stošić

,,Ja dolazim ovde deveti put i  svaki mi je najbolji ikada. Izbor izvođača je sjajan, pa tako i puno očekujem, a znam da se neću razočarati. Ovde sam već nekoliko dana i  oduševljena sam kako festivalom, tako i gradom i građanima, koji su jako ljubazni I gostoprimljivi’’ svoje utiske otkrila je verna ljubiteljka Nišvila iz Novog Sada.

Manhattan Transfer svakako su obeležili sinoćno veče. Jedna od najpopularnijih i najuticajnijih  vokalnih džez grupa svih vremena prvi put je posetila Srbiju, a dočekani su velikim aplauzom i ovacijama publike, koju su digli na noge. Nakon njihovog performansa, austrijski bend Juke Joint Royals nastupili su pri kraju večeri i nastavili da održavaju sjajnu atmosferu sa publikom. Bugarska pevačica Ruth Koleva zatvorila je drugo veče Nišvila i svoj nastup završila oko tri sata posle ponoći.

Ruth koleva na Nišvilu - Foto: Natalija Stošić

Ruth koleva na Nišvilu – Foto: Natalija Stošić

Više fotografija možete naći na našoj fb stranici.

Kako je najavljeno, u subotu će veče otvoriti italijanski džez kvartet Motel Kaiju, a nakon njih će nastupiti i Big Band Grosuplje, Project Grand Slam, Matt Bianco, Frank Solivan i Dirty Kitchen, kao i američka pevačica i glumica Lisa Simone, čiji nastup mnogi željno iščekuju.

Za više informacija posetite zvanični sajt festivala.

Miljana Simić 

2