Mladi niški bend Hazel trenutno priprema svoj prvi demo album, koji bi trebalo da bude objavljen do kraja 2018. godine. Grupa postoji već više od tri godine, u početku su svirali obrade poznatih rok numera, a vremenom su se fokusirali na autorski rad.

Hazel je sa radom počeo februara 2015, a nešto kasnije te godine su nastupili na Čupinom memorijalu u Nišu, autorskom pesmom Run away kojom su pokupili vrlo pozitivne kritike. Jedan od najznačajnijih rezultata ostvaren je godinu dana kasnije, kada su pobedili na Medijana Balkanrock festivalu i kao nagradu dobili priliku da u FatCat studiju snime tri autorske pesme. Učestvovali su na gitarijadama u Zaječaru i Velikom Gradištu, a pored toga nastupaju često i na klupskim svirkama.

„Trenutno spremamo sami naš prvi demo album. Kažem demo jer ga nećemo izdati ni za jednu izdavačku kuću, barem ne za sada, već hoćemo da napravimo nešto što će ostati nama i našim prijateljima i svima koji nas podržavaju ovih par godina. Muzički pravac nam nije ograničen. Sviramo onako kako se osećamo i ne želimo da se ograničavamo samo jednim stilom.“ kaže vokal benda Marija Matejić

Pored toga, ova mlada grupa je u prethodnom periodu ostvarila saradnju i sa „Autostoperskim vodičem kroz fantastiku“ a pesma Hazel-a Niz paukovu nit biće trejler za istoimenu knjigu Mirnesa Alispahića, pisca iz Sarajeva.

Hazel – Niz paukovu nit

Hazel čine dve gitare – Lazar Veselinović, solo gitara i Dušan Cekić ritam gitara. Bass svira Renato Ivković, bubanj Jovan Veselinović, a vokal je Marija Matejić.

Više informacija o budućim aktivnostima benda Hazel možete pratiti na njihovoj fb stranici ili na YT kanalu.

 

4