Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin, uz podršku nemačke fondacije Schuler Helfen Leben organizuje humanitarnu akciju  pod nazivom „Poruke prijateljstva za moje vršanjake u nedaći“ 

Ovom prilikom će za decu od 7 do 11 godina u Pozorištu lutaka u Nišu biti izvedena predstava „Damojed“ po tekstu Nataše Ilić, a u režiji Biljane Radenković. Predstava je zakazana za 19.februar od 18 sati.

Ulaznica za predstavu je poruka prijateljstva. Mališani će moći da napišu, naprave ili nacrtaju poruku prijateljstva za nekog svog vršnjaka koji je privremeno sklonište našao u prihvatnom centru u Preševu i donesu kao ulaznicu za predstavu. Organizatori navode da će sve poruke biti spakovane i uz humanitarne paketiće prosleđene deci izbeglicama u Preševu.

„Ovim projektom želimo da podstaknemo niške mališane i njihove roditelje na humanost i time izmamimo osmehe na licima dece izbeglica koja su napustila svoje domove. Podelom humanitarnih paketića i porukama prijateljstva širimo ljubav i dobrotu i pozivamo ostale građane i građanke da se priključe projektu i pomognu nam u njegovoj realizaciji.“ kaže Svetlana Rajković u ime organizatora.

Svi zainteresovani roditelji mesta za svoje mališane mogu rezervisati najkasnije do 18. februara do 15 sati. Prijave se šalju na mejl: info@supergradjanin.org.rs (u bilo koje doba dana) ili pozivom na broj 018 4287 593 ( od 11 do 15 sati)

 

 

Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin je udruženje građana nastalo 2012. godine na inicijativu dugogodišnjih novinara, radnika bivše Radio televizije 5. Kao svoju misju ističu želju da pokrenu ljude, najpre na razmišljanje, a zatim i na konkretne akcije, kako bi doprineli stvaranju aktivne društvene zajednice koja će ceniti i negovati kulturno stvaralaštvo u lokalnoj zajednici.

 

Filip Jovanović 

0