Glumačka škola Vesne Stanković iz Niša odigraće humanitarnu predstavu “Priče iz belog sveta”, 21.juna u niškom Narodnom pozorištu. Početak je zakazan za 18 časova.

Ova predstava, kojoj su glumci sami dali naziv, sastoji se od dva teksta, od kojih je jedan “Beogradska trilogija” Biljane Srbljanović, a drugi “4 sata”-Miroljuba Rikija Nedovića.

Komad prikazuje ljude koji su otišli sa ovih prostora u potrazi za boljim životom. Takođe prati njihovu sudbinu tamo, kao i njihove međusobne odnose i nostalgiju koju osećaju prema rodnom kraju.

Igor Ivanovski, dugogodišnji član ove glumačke trupe, apeluje na sve dobre ljude ujedno i ljubitelje pozorišta da dođu i svojim dolaskom podrže humanitarnu predstavu. “Dovoljno je propraćeno po medijima i mogli smo da vidimo koliko štete su nanele poplave. Dosta toga se doniralo i dalo, a naravno pomoći nikad dosta. Odluka naše trupe je da sav prikupljen novac ide poplavljenom pozorištu u Paraćinu. Znamo koliko nama znači ova scena i koliko osmeha je izmamilo, stoga smatramo da je naša odluka ispravna.”

Pored Igora, uloge tumače: Sava Stojanović. Mihailo Aleksić, Luka Zdravković, Neda Vuković, Janko Krstić, Pavle Miljković, Andrej Ilić, Milica Jovanović, Tara Govedarović, Sofija Ristić, Neda Jakovljević, Natalija Sretović i Nevena Dimitrijević.

“Obično bi nam očekivanja pred svaku predstavu bila da dođe što više ljudi, da čujemo što više komentara, ali ovoga puta nam je cilj da se sakupi što više novca kako bi pomogli pozorištu u Paraćinu.”, dodaje Ivanovski.

Karata za ovu predstavu neće biti, ali će svako ko dođe moći da na ulazu da od 100 dinara pa naviše, u skladu sa svojim mogućnostima.

 

 

Ksenija Lojpur

0