U Sali Niškog simfonijskog orkestra će u sredu, 16. novembra, grupa Balkanofonija održati humanitarni koncert. Početak je u 20h.

Muziku ovog šestočlanog sastava karakterišu prizvuci romskih, balkanskih, klasičnih, pop i latino melodija. Balkanofonija je do sada nastupala na priznatim muzičkim festivalima u inostranstvu poput Carnegie Hall – Njujork, Festival Des Guitares – Rouyn Noranda Du Monde, Kanda, World Music Festiva l – Usan, (Južna Koreja), Internacionalni dom muzike, Moskva, a niškoj publici će se ovom prilikom predstaviti premijerno.

Organizatori ovog humanitarnog koncerta su Rotarakt i Rotari klub Niš i Studentski kulturni centar Niš. Rotari i Rotarakt klub su nosioci ove ideje već pet godina, a Studentski kulturni centar je partner i podrška protekle tri godine u  organizaciji ovog koncerta kao i organizacijama svih ostalih aktivnosti koje podržavaju razvoj lokalne zajednice i aktivnostima namenjenih poboljšanju uslova života mladih.

Sva sredstva prikupljena od donacija i karata koncerta biće iskorišćena za kupovinu kolor doplera za Kliniku za neurologiju u okviru kliničkog centra u Nišu.

Karte se mogu kupiti u Energy music shopu, Kancelariji za mlade (Pobedina ulica), kafićima Amiko i Gnezdo. Cena karte za ovaj koncert je 250 din.

Više informacija o izvođačima možete naći OVDE.  

Anđela Laban

0