Zdravo, instagrameri! Vest koja sledi vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Ove i prošle godine, Instagram je ažuriran više puta, ali izgleda da je ovaj put učinjen veliki korak napred!

 

Naime, u utorak 2. juna, predstavljena je nova verzija (6.0), aplikacije Instagram koja korisnicima pruža mnoge novitete i olakšava obradu i postavljanje fotografija. Veliki pomak jeste uvođenje novih opcija kao što su: osvetljenje, kontrast, saturacija, podešavanje, toplota boja, highlights (podešavanje svetlosti tako da se istakne svetliji deo slike), shadows (podešavanje svetlosti  tako da se istakne tamniji deo slike), vignette (zatamnjivanje ivica slike), oštrina.

 

Ova verzija donosi i znatno brži rad aplikaciji.  Cilj je, kako kažu developeri, da se Instagram učini dostupnim i onima koji imaju smart telefone sa slabijim specifikacijama. Aplikacija takođe dolazi sa urednijim dizajnom, pa je lakša za korišćenje, ikonice su elegantnije. Kada su filteri u pitanju, nema novih, što je, po mom mišljenju mana, s obzirom na to da se pojavljuju nove aplikacije sa raznovrsnijim efektima koje mogu da pariraju, ali Instagram ovaj put nudi mogućnost da sam odrediš koliko će jak biti filter, duplim klikom na isti.

 

Update se već može preuzeti u google prodavnici, i iTunes-u! Isprobajte, i, kako kažu iz Instagrama: ,,Pronađite svoj savršeni selfie’’.

 

Ivan Mitić

Izvor: technobuffalo.com

 

0