Ekipa koja priprema film Perunov hroničar, inspirisan epsko-fantastičnim trilogijom Miloša Petkovića, pokrenula je kampanju za prikupljanje novca za njegovo snimanje. Onlajn kampanja traje 60 dana na poznatom crowfunding sajtu indiegogo, a tim Thunder Production se nada da će uspeti da sakupi 50 000 dolara potrebnih za pretprodukciju.

Na dvominutnom snimku na Youtube – u prikazana je ekipa koja radi na ovom kinematografskom ostvarenju. Medju njima su Aleksandar Petrović (Aca Seltik) – frontmen grupe Ortodox Celts, pevač Oliver Katić, Goran Šepa (Gale) – frontmen Kerbera, reditelj Vladimir Ilić Lenjin i pisac Miloš Petković.

Novac može donirati bilo ko u svetu, a on će biti iskorišćen za  iznajmljivanje opreme, dozvole, prevoz, kostime, šminku… Oni koji uplate novac dobiće zauzvrat simbolične nagrade  u vidu nakita ili figurica slovenskih bogova, a neki će čak imati priliku i da prisustvuju snimanju filma.

Autori žele ljubiteljima filmova kao što su  Gospodar prstenova, 13. ratnik, Konan varvarin i serije Igre prestola, da približe slovensku mitologiju i njene legende.

,,Imamo scenario,  odlične muzičare i kompozitore, kostimografe, profesionalne glumce, imamo sve sem novčanih sredstava. Zato, pomozite nam da sakupimo novac! “  poručuju nam  autori filma u ovom promotivnom videu.

 

Aleksandra Marković

0