Ekipa filma „Bićemo prvaci sveta“ gostoavala je u Nišu 1. marta. Tom prilikom smo razgovarali i sa mladim glumicama, Ivanom Dudić i Marijom Stokić.

Ivana i Marija nisu imale puno posla na filmu, kako kažu, ali se zato raduju emitovanju serije u kojoj će biti praćeni paralelno životi košarkaša, kako poslovni tako i emotivni.  S obzirom na to da su mlade, dodaju da su imale podršku starijih kolega za sve što im je bilo potrebno.

 

Kako je bilo raditi na filmu?

Bilo je sjajno iskustvo zato što smo radili sa velikim glumcima i velikim rediteljem. Bilo je prilično uzbudljivo, ali i lepo. Nismo imali, bar ja nisam, imala nikakvih poteškoća u toku snimanja filma –  ističe Ivana Dudić.


Koliko vam je bilo teško da se saživite sa likom koji tumačite?

Mi smo dosta dugo imali pripreme i jako smo vredno radili. Momci su imali veći deo posla nego žene, nas to čeka u seriji.  Zadatak je bio teži zbog toga što igramo istorijske likove, ali mi smo zaista uživale u tome – kaže Marija Stokić.


Koliko će se film razlikovati od serije?

Ivana : Neće se razlikovati uopšte, samo će se odnos između košarkaša  više razvijati. Njihov privatni  život i poslovni, odnosno košarka.

Marija: Samo će se produbiti ti odnosi i nekim likovima pridodati veća pažnja u cilju da se prikažu i njihove emotivne strane, ne samo košarkaške.


Kako je bilo raditi sa iskusnim glumcima i da li je bilo kritičnih situacija?

Nije bilo kritičnih situacija uopšte. Zaista smo imale priliku da radimo sa velikim ljudima. Leon Lučev je napravio odličnu ulogu kao i Nebojša Dugalić. Zaista, za sve što je trebalo, uvek smo pitale i izlazili su nam u susret.

 

Pročitajte i to šta su za Kapital magazin rekli reditelj filma Darko Bajić i mladi glumac Strahinja Blažić.

 

Tamara Stošić

 

0