Čitav naš mini svet nalazi se u našim telefonima. Od kontakata, do poruka i fotografija koje ponekad čuvamo samo za svoje oči. A kada to dospe u tuđe ruke, može da bude veoma neprijatno. Bilo da ste negde zaturili svoj pametni telefon ili da vam je uređaj neko ukrao, važno je da ga locirate i učinite sve kako biste ponovo došli do njega. U tome vam može pomoći aplikacija Android Device Manager.

Kako funkcioniše?

Da biste na ovaj način mogli da locirate svoj telefon, morate već sada da aktivirate dve opcije. jednu prema sledećim koracima: Google Settings – Android Device Manager – Remotely Locate This Device, a potom i sledeću Google Settings – Location. Jedino ćete na ovaj način moći da utvrdite lokaciju, ukoliko se nešto dogodi sa telefonom. Uređaju ćete pristupiti sa drugog androida, ali i sa ovog linka https://www.google.com/android/devicemanager.

Pretraga na mapi

Čim se ulogujete ili uključite aplikaciju, počeće potraga za vašim telefonom na Google mapi. Možete da pratite da li se kreće ili ne i da tako utvrdite da li je ukraden. Ponekad lociranje može da potraje, pa je bitno da imate strpljenja. Kada utvrdite gde se telefon nalazi, možete da stupite u kontakt. Postoji opcija pomoću koje možete aktivirati zvono na telefonu. Takođe, možete ga formatirati, odnosno vratiti na fabričko podešavanje ili zaključati. Postoji mogućnost i da pošaljete poruku, a ukoliko se sa druge strane nalazi pošteni pronalazač, imaće informacije gde da vrati telefon ili kome da se javi i slično.

12041976_10207995464187179_611297770_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Šta kada aplikacija ne može da pronađe telefon?

U ovom slučaju aktivirajte Location history stranicu na Gugl mapi, gde možete utvrditi kretanje telefona proteklih dana. Takođe vam od pomoći može biti sajt http://www.androidlost.com/, kao i istoimena aplikacija.

Stara izreka „Bolje sprečiti, nego lečiti“ svakako se odnosi i na ovaj slučaj. Da biste imali manje glavobolje i brige kada zagubite telefon, aktivirajte ove opcije. Šanse da ga ponovo vratite sigurno su mnogo veće n ovaj način!

Autor: Mobilnishop

0