Izložba fotografija pod nazivom „Dve strane sveta“ autora Nikole Jovanovića i Ivana Mančića biće otvorena od ponedeljka, 11. decembra, sa svečanim otvaranjem u 18h. Postavka će biti izložena do nedelje, 17. decembra. Događaj će se održati u Oficirskom domu u Nišu.

Autori žele da kroz set fotografija nastalih tokom putovanja u Južnoj Americi i Japanu prikažu ljude, predele, arhitekturu i kulturu ovih dalekih zemalja. Osim fotografija, posetioci će moći da vide i video zapise nastale tokom ovih putovanja, kao i da sa autorima pričaju o iskustvima i anegdotama tokom obilaska Južne Amerike i Japana.

Izložbu fotografija „Dve strane sveta“ finansijski su podržali autori, a realizuje je „Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“ uz pomoć Kancelarije za mlade Grada Niša.

Nikola Jovanović rođen je u Boru. Završio je Elektronski fakultet u Nišu. Fotografijom i videografijom bavi se od 2012. godine, a od 2016. godine postaje sertifikovani dron operater. Dugogodišnji je član Akademskog pozorišta u Nišu.

Ivan Mančić rođen je u Pirotu. Završio je Elektronski fakultet u Nišu, gde i danas živi i radi. Fotografijom se aktivno bavi od 2003. godine. Pored fotografije, svoju kreativnost izražava i u video stvaralaštvu i tradicionalnoj muzici.

 

0