Dvadesetak fotografija objedinjenih u seriji pod nazivom „Fotopisi“ autorke Svetlane Rajković biće predstavljeno na novoj izložbi u kafe galeriji Paris Art. Otvaranje je zakazano za nedelju, 29. jul od 19 sati. Postavka će biti izložena do 5. avgusta.

Kako se navodi u pozivu, izložba fotografija predstavlja zabelešku svih onih slika koje je autorka videla na svojim putovanjima po Evropi i Aziji, kada su u pitanju predeli i arhitektura mesta koje je posetila.

„Ponekad se čini da ono što vidimo nije dovoljno interesantno kako bi bilo zabeleženo, a onda se iznenadimo kada vidimo ekran foto-aparata. Zahvaljujući fotografijama, autorka beleži svoj put, hvata određeni trenutak, ono što je okružuje kako bi zamrzla vreme koje ne može da vrati“ dodaje se u pozivu

Ova izložba fotografija oslikava njena putovnja, opisuje ono što je videla u datom momentu, što ju je inspirisalo da pokrene okidač foto-aparata i ovekoveči deo svog života.

Nemačka 2016, Foto: Svetlana Rajković

Nemačka 2016, Foto: Svetlana Rajković

O AUTORKI:  

Svetlana Rajković je diplomirana novinarka i master inženjerka za multimedijalne tehnologije. Obožava fotografiju. Kaže da će biti fotografistkinja kad poraste. Do sada je svoje radove izlagala na grupnim izložbama fotografija u zemlji i inostranstvu. Nagrađivana je za svoje fotografije. Ovo je njena druga samostalna izložba. Članica je Foto saveza Srbije.

0