Izložba fotografija „Primenjena nostalgija“ biće zvanično otvorena 22. novembra u 12 sati u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke Nikola Tesla u Nišu.

Sedamnaesta po redu edicija izložbe posvećena je Srbiji i Finskoj, odnosno njihovim prestonicama Beogradu i Helskinkiju. Biće prikazane fotografije autorke iz Srbije Marije Piroški, koja je boravila u Helsinkiju i fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd. U isto vreme, autorka iz Finske Tanja Mikola posetila je Beograd i fotografisala grad i njegove žitelje objektivom „nostalgičnog“ fotografa.

Izložbu će otvoriti Milica Marković Tomić, rukovodilac Grupe za komunikacije iz Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Izložba će biti otvorena do 5. decembra.

Projekat „Primenjena nostalgija“, koji realizuje Ministarstvo za evropske integracije, zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz države predsedavajuće EU. Osnovna ideja je da se i na ovaj način unapredi kulturna razmena između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa zemljama članicama EU.

0