Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije, u saradnji sa organizacijom civilnog društva Mladi Ambasadori, organizuje izložbu fotografija „Primenjena nostalgija“. Izložba će biti otvorena u petak, 29. juna u 13 časova, u velikoj sali Oficirskog doma u Nišu.

Četrnaesta po redu edicija izložbe posvećena je Srbiji i Bugarskoj, odnosno njihovim glavnim gradovima, Beogradu i Sofiji. Ovom prilikom, biće prikazane fotografije autorke iz Srbije, Dragane Udovičić, koja je boravila u Sofiji tokom aprila 2018. godine, te je tokom tog perioda fotografisala događaje, mesta i ljude koji su je podsetili na Beograd. U isto vreme, autor iz Bugarske, Hristo Rusov, posetio je Beograd i fotografisao grad i njegove stanovnike objektivom „nostalgičnog fotografa“.

Izložbu će otvoriti v.d. pomoćnika ministra za evropske integracije Tamara Delić, ambasador Republike Bugarske u Republici Srbiji NJ.E. g. Radko Vlajkov i autorka izložbe Dragana Udovičić.

Projekat „Primenjena nostalgija“ zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz države predsedavajuće EU. Osnovna ideja je da se na ovaj način unapredi kulturna razmena između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa Evropskom unijom.

Svi zainteresovani za ovu izbožbu, imaće priliku da je posete do 8. jula. Ulaz je besplatan.

Anita Stefanov

0