Svečano otvaranje izložbe radova studenata biće održano 23. aprila u Galeriji Univerzitetske bibliotele „Nikola Tesla“. Početak je zakazan za 18h.

U pitanju je izložba nagrađenih studenata Departmana za likovne umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu 2008-2014. Obuhvata radove 19 autora, nagrađenih u 3 kategorije: Nagrada za najbolji crtež, Nagrada za najbolju sliku i Nagrada za ukupne postignute umetničke rezultate dodeljena od strane Komisije za dodelu nagrada na niškom Fakultetu umetnosti.

Biće izloženi eksponati  Radmile Matejević, Dijane Andrejić, Milene Tošić, Darka Nikolića, Marije Aleksić, Vladice Ristića, Mladena Stanković, Aleksandre Obradović, Jelene Tamburić, Jelene Savić, Maje Jovanović, Sanje Stamenković, Stefana Sladića, Bogdana Stefanovića, Zorice Živković, Milana Vukašinovića, Ivana Mitića, Katarine Novaković, Dunje Ćirić, Savine Tomanović Kostov i Milice Kostić.

„Nagrada za ukupne postignute rezultate se dodeljivala u početku iz glavnog predmeta osnovnih studija na Odseku za likovne umetnosti, a od nedavno se dodeljuje nagrada za ukupne postignute rezultate na master akademskim studijama Slikarstvo. Izložba radova svih dosadašnjih laureata potvrđuje da su strogi principi selekcije nagrađenih studenata bili i ostali zasnovani na temeljnim i nekompromitovanim principima ispravne procene usaglašenosti stvaralačke teme, medija i stilova realizacije. Izloženi eksponati iznose u pravi plan zovnu raznovrsnost i nepotrošiv kapacitet medija slike.“, najavljuju organizatori.

Izložba će biti otvorena do 11.maja.

Ulaz je slobodan.

 

Ana Stojanović

0