Izložba pod nazivom „Reprodukcija Pikasovih slika…“ biće organizovana u petak, 7. decembra sa početkom u 19h, u kafe-baru „Dnevna soba“ u Nišu. Organizator i autor slika je Miloš Petrović, mladi umetnik i profesor niške srednje škole.

Kao što i sam naziv izložbe kaže, slike koje će biti izložene biće reprodukcije Pikasovih radova. Miloš Petrović je proučavanjem kubizma prepoznao dubinu ovog pravca, iz čega se razvila njegova ljubav prema stilu najvećeg predstavnika kubizma – Pabla Pikasa. 

Ova umetnička dela su rađena tehnikom akril na kartonu, dimenzija 40x50cm.

Nakon otvaranja izložbe posetioci će imati prilike da čuju i mini akustični koncert autora izložbe i njegove gošće Ane Mitić.

O autoru:

Miloš Petrović rođen je 28. aprila 1992. godine. u Nišu. Godine 2007. upisao je srednju Umetničku školu u Nišu, a završio 2011. Iste godine upisuje Tehnološki fakultet u Leskovcu. Diplomirao je kao stipendista fonda za mlade talente Dositeja Jula 2015. godine. Počasni je član Srpskog hemijskog društva u Beogradu. Radi i kao profesor stručnih predmeta u Školi mode i lepote.

Dosadašnji uspesi u svetu slikarstva i mode:

  • Zapaženo učešće na reviji „Fashion Week u Nišu“ (novembar 2014.)
  • Projekat prekogranične saradnje Bugarske i Srbije na temu: „Izrada modne kolekcije inspirisane etno motivima Bugarske i Srbije“ (septembar 2015.)
  • Osvojeno II mesto na Konkursu: „Savremena modna kolekcija inspirisana srpskom narodnom nošnjom“ (maj 2011.)
  • Izložba slika preko udruženja „Miris zavičaja“ u Beloj Palanci (mart 2016.)
  • Grupna izložba slika u galeriji Srbije, Grupna izložba modnih ilustracija u Leskovačkom kulturnom centru.
0