U Kafe antikvarnici Kuća Dokolice (Ivana Gundulića br.10) će se 12. jula sa početkom u 19h oržati izložba Zombijana crta Twitter.

Zombijana Crta Twitter postoji od 2012. godine a nastala je kao projekat koji je bio tretiran kao pilot a zbog velikog interesovanja i pozitivnih komentara nastavlja da živi online sa definisanim crtačkim stilom koji je gajila uglavnom na web- stranicama Twittera i Facebooka. Ovaj projekat je osnovala Andrijana Vešović, sada apsolvent na smeru za dizajn vizuelnih komunikacija. Andrijana je rođena u Podgorici i u detinjstvu je nije zanimala umetnost već novinarstvo, ali se pored toga bavila crtanjem i vajanjem. U srednjoj školi počinje da se interesuje za digitalnu umetnost i završava srednju elektrotehničku školu, a svoje školovanje nastavlja na Fakultetu vizuelnih umetnosti u Podgorici.

Zombijana crta Twitter prikazuje  crno-bele ilustracije kreativnih korisnika Twittera. Na ovoj izložbi biće prikazane ilustracije iz druge i ujedno  poslednje sezone tvitova, a ovo je takođe i prva izložba Zombijana crta Twitter u Nišu.

Ulaz će biti slobodan.

 

Anđela Laban

 

 

0