Usled veoma lošeg olujnog nevremena, takmičarski i revijalni deo 48. Gitarijade odložen je za petak. Celokupni program je pomeren za jedan dan, tako da će festival ove godine trajati do nedelje. Kao što smo prethodno napisali, došlo je do blagih promena u rasporedu ali će prvobitno najavljen program biti uglavnom ispoštovan. Svemu ovome prethodilo je zvanično otvaranje 48. Gitarijade i 18. Moto skupa u Felix Romuliani gde su nastupili Marija Šerifović, Vlado Divljan i Viva Vox.

Iako osporavana kao najavljeni učesnik ovog festivala rok karaktera, Šerifovićka je svojim glasovnim sposobnostima i otpevanim preradama rok numera maltene ućutkala sve kritike. Publika je uz malo sreće odslušala i odličnog Divljana bez veće kiše na poznatom arheološkom nalazištu, a posetioci su najpre uživali u fantastičnom a cappela nastupu poznatog beogradskog hora Viva Vox. Čitaocima Kapital magazina donosimo ekskluzivni intervju sa jednom od članica hora, Janjom Franetom.

Viva Vox na otvaranju Gitarijade

Viva Vox na otvaranju Gitarijade

Ćao, Janja. Da li bi mogla da se predstaviš našim čitaocima?

Ćao! Ja sam Janja iz Aleksinca. Studiram arhitekturu u Beogradu i član sam hora Viva Vox.

Od kada si u Viva Vox-u, šta te je navelo da se priključiš?

U Viva Vox-u sam od prošlog jula. Privukao me je njihov način izvođenja i njihova energija, pa sam rešila da se prijavim na audiciju, koja je bila prošle godine.

Kakva su tvoja dosadašnja iskustva i utisci vezano za nastupe sa horom?

Jako sam zadovoljna i nastupima i druženjem, svaki koncert ima neku svoju priču, neku svoju posebnost. Uvek je prelep osećaj kada se poseti novi grad i nastupa pred novom publikom.

Da li si ranije bila u Zaječaru i na Gitarijadi?

Bila sam u Zaječaru na ekskurziji. Ako se dobro sećam, to je bilo u sedmom razredu. Na Gitarijadi nisam bila do sada, uvek su mi se termini poklapali sa odlaskom na more.

Šta misliš o konceptu festivala?

Smatram da je jedinstven i super događaj. Okupiti toliko kvalitetnih mladih bendova zajedno sa njihovim već dokazanim i poznatim kolegama iz celog regiona – svojevrsni je poduhvat i ugođaj kakav se retko viđa kod nas.

Kako ti se dopao nastup vašeg hora?

Mi smo se baš zabavili, a i publika je bila divna. Mislim da smo se svi jako lepo proveli.  Čak nas je i kiša skoro zaobišla!

Po čemu ćeš pamtiti otvaranje ovogodišnje Gitarijade?

Prvi dan Gitarijade ću pamtiti po raspevavanju usred arheološkog nalazišta, koje je bilo ispunjeno publikom.

Koji su planovi, da li ostaješ da ispratiš takmičarske i revijalne nastupe bendova?

Nažalost ne, imam obaveze u Beogradu, tako da moram odmah da se vratim.

Da li se raduješ nastupu na Nišvilu?

Naravno, Niš je gotovo pa moj kraj, te će mi biti velika čast da nastupamo pred mojim prijateljima, komšijama, zemljacima. A i Viva Vox jedva čeka taj nastup, jer do sada nismo imali priliku da nastupamo u Nišu.

Šta bi za kraj poručila čitaocima? Hvala ti na izdvojenom vremenu.

Dođite na Nisville! Obećavam dobru zabavu!

 

Iako prvi utisak pri ulasku u grad pokazuje ružne strane i lošu organizovanost samog centra grada tokom jedne ovako velike manifestacije, odlaganjem prve večeri i pre svega brigom o kamperima na Kraljevici, organizatori su demonstrirali spremnost za reagovanje u vanrednim situacijama. Tako su stanovnici rok kampa, smešteni u obližnju halu gde su se na najlepši mogući način zahvalili – živom rok svirkom na licu mesta.

 

Pratite našu FB stranicu gde ćemo vas blagovremeno izveštavati o najnovijim informacijama vezanim za organizaciju Gitarijade, kroz informacije, izveštaje i fotografije sa svake festivalske večeri.


Darko Stojković

0