Udruženje građana Mladi ambasadori biće nosilac projektnih aktivnosti Resurs centra za podršku neformalnim grupama mladih u Nišu. U saradnji sa Kancelarijom sa mlade Grada Niša, a uz finansijsku podršku Grada Niša, Mladi ambasadori raspisuju javni poziv za prijavu omladinskih aktivnosti neformalnih grupa. Poziv je otvoren do 14. septembra, a prijavljivanje se vrši popunjavanjem prijavnog obrasca.

Kako navode organizatori, ideja teme Resurs centra u 2018. godini je da mladima pruži priliku da kroz svoju perspektivu i kreativnost urede grad u kome žive i učine ga atraktivnijim kako za sve stanovnike, tako i za turiste koji dolaze. Tema konkursa su uređenje i umetničke instalacije u javnom prostoru (murali, klupice, stepenice, kante za otpad, kugle na trotoaru, igrališta i tereni, pešački prelazi, krečenje i iscrtavanje škola/bolnica, podvožnjaci, nadvožnjaci…)

Konkurs je otvoren za sve neformalne grupe mladih koje čine osobe od 15 do 30 godina, grupa treba da ima tri ili više člana, a nosilac projekta/koordinator mora biti punoletan.

„U okviru ovog poziva za 2018. godinu biće podržano najmanje 10 ideja neformalnih grupa sa budžetom u rasponu do 100.000 dinara. Resurs centar zadržava pravo korekcije budžeta u dogovoru sa predstavnikom neformalne grupe“ kažu organizatori

Za sve predstavnike prijavljenih timova koji prođu evaluacioni proces, obezbeđena je edukacija koja će biti održana 16. septembra, a prisustvo će biti obavezno. Organizatori  poručuju da podnosioci predloga za realizaciju projekata treba da isplaniraju svoje aktivnosti tako da one moraju biti završene najkasnije do 15. novembra 2018. godine.

„Podršku u realizaciji omladinskih aktivnosti neformalnih grupa pružiće stručni tim koji će se svojim angažovanjem truditi da pomogne mladima da uspešno realizuju podržane aktivnosti“ dodaje se u pozivu

Podsetimo, UG Mladi ambasadori trenutno ima otvoren i konkurs za prijem šeste generacije polaznika. Detaljnije o tome čitajte na našem sajtu.  


*Ovaj prilog objavljen je kao deo projekta „Aktivni mladi za bolji Pantelej“ koji realizuje Kapital magazin, a sufinansira Opština Pantelej, u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini. Kapital magazin ovim projektom želi da dodatno informiše mlade o aktivnostima u lokalnoj zajednici i podstakne ih da se društveno angažuju. 

0