Tribina na temu “Nekome sitnica, nekome prepreka” biće održana 12. januara u 17h u Sali za sednice Pravnog fakulteta u Nišu.

Neke od tema o kojima će predavači govoriti su: sa kakvim se problemima osobe sa invaliditetom sreću u svakodnevnom životu? Kako se organizuju, šta čine oni, a šta čini društvo da se njihov položaj poboljša, kao i da li im je ograničena sloboda kretanja.

Predavači na tribini biće:

prof. dr Nevena Petrušić – redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu i bivša poverenica za zaštitu ravnopravnosti;

dr Filip Mirić – stručni saradnik za nastavu Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu;

dipl. pravnica Jasmina Barac Perović, predsednica udruženja studenata sa hendikepom i predsednica udruženja žena sa invaliditetom “ Iz kruga“

Jordan Ivanović, predsednik Saveta za rad osoba sa invaliditetom.

Polaznici projekta Branitelji i braniteljke manjinskih prava, u organizaciji Instituta za evropske poslove, Sonja Georgijeva, Marica Mišić i Vladimir Stankovic, u saradnji sa Pravnim fakultetom u Nišu, studentskim organizacijama Prava studentska priča, Savez studenata Pravnog fakulteta i Elsa Niš, organizuju tribinu u cilju podizanja svesti o položaju osoba sa invaliditetom u Srbiji.

 

Ivan Mitić

0