Škola poslovnih veština organizuje otvoreno predavanje ministra omladine i sporta – Vanje Udovičića, koji će govoriti na temu „Kako motivisati sebe i druge“. Predavanje će se održati u četvrtak, 25. decembra sa početkom u 19:00 časova u Svečanoj sali Rektorata Beogradskog Univerziteta – Studentski trg 1, Beograd.

Vanja Udovičić je bivši srpski vaterpolista. Svoje obrazovanje stekao je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Sa reprezentacijom Srbije osvojio veliki broj medalja,  između ostalog i zlatnu medalju na svetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine.  Prema izboru magazina Len proglašen je za najboljeg igrača sveta 2010. godine. Trenutno je ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije.

Predavanje se održava u okviru projekta Škola poslovnih veština, koji organizuje nevladina organizacija Mreža za poslovni razvoj. Cilj projekta je da pruži mladima znanje i veštine sa kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve sa ciljem smanjenja nezaposlenosti i unapređenja intelektualnog potencijala mladih ljudi. Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj.

Predavači na prethodnim predavanjima Škole poslovnih veština bili su eminentni stručnjaci iz Srbije i inostranstva. Do sada su gostovali dr Džon Lenoks sa Univerziteta Oksford, profesor dr Jurgen Spis, Toni O’Brajan (direktor Britanskog saveta u Srbiji), Nj.E. Laurent Stokvis (ambasador Holandije u Srbiji i Crnoj Gori), Stefen Fiš (izvršni direktor Ernst&Young), Gi Đoken (izvršni direktor UNESKO centra za mir) i mnoge druge.

Ovogodišnja sezona otvorena je predavanjem dobitnice Nobelove nagrade za mir, dr Širin Ebadi, 22. oktobra na Građevinskom fakultetu.

Više informacija možete naći na zvaničnom event-u.

0